top of page

The Whiskydinner

First Course

​

A tasty treat...

We verwennen je graag met een uitgebreide amusegang.
The Malt ~ Een whisky naar keuze, van Friese bodem.

 

Second Course*

​

Smoked salmon, shrimp, aromatic toast and caramelised onion & garlic mayonnaise

Koudgerookte zalm uit eigen rookoven en garnalen, geserveerd met toast gearomatiseerd met vissaus en mayonaise bereid met gecarameliseerde ui en knoflook.

The Malt ~ Old Pulteney, 12 years old, Highlands

~

Creamed Brie with honey & thyme, served with red onion chutney

Brie-roomkaas met tijm en honing, geserveerd met rode ui chutney en kruidentoast.

The Malt ~ Glen moray, port cask, Speyside​

~

Smoked produce of the day

Heerlijk malse pulled chicken; eerst gemarineerd in knoflook-pekel en daarna gerookt met beukenhout; geserveerd met kerriemayonaise.
The Malt ~ Kingsbarns, unknown age, Lowlands

 

Third Course*

​

Panfried fillet of redfish with lightly spicy honey whisky creamsauce

Pangebakken roodbaarsfilet met licht spicy honing whisky roomsaus.

The Malt ~ Jura, 10 years old, Isle of Jura
~

Slowcooked shoulder of regional pork, served with stirfried bell pepper and garlic leek sauce

Langzaam gegaarde procureur van Gaasterlands kruidenvarken geserveerd met roergebakken paprika en prei knoflook jus.

The Malt ~ Strathisla, 12 years old, Speyside
~

Tender cuts of beef with haggis & Aberlour mustard creamsauce 

Diamanthaasbiefstukjes met Haggis en whisky-mosterd-roomsaus.
Haggis is een traditioneel Schots voorgegaard 'vleesproduct'; door de plaatselijke slager speciaal voor ons gemaakt van regionaal lamsvlees, lams- en varkenslever, ui en gerst. Wij serveren de haggis extra gebakken voor een nog smaakvoller effect!
The Malt ~ Aberlour, 10 years old, Speyside
~

Slowcooked fillet of guinea fowl, served with candied cherries, sweet red wine sauce and toasted almondchops

Langzaam gegaarde parelhoenfilet, geserveerd met geconfijte kersen, zoete rode wijn saus en geroosterde amandelstukjes.
The Malt ~ Auchentoshan 3 wood, Lowlands

* De gerechten in gang 2 en 3 kunnen eventueel ook kleiner worden geserveerd. De prijs wordt dan ook enigszins aangepast. Vraag evt. de bediening om advies.

 

Fourth Course

​

Cheeselicious

Kaasplankje met o.a. kaas uit Groot Brittannië en biologische kaas van de Nylander.

The Malt ~ Loch lomond Inchmurrin, 12 years old, Highland
~

Cranberry Crowdie

Vanille-roomijs met in whiskylikeur gewelde cranberries, geroosterde havermout en slagroom.

The Malt ~ An Cnoc, 12 years old, Speyside
~

Sticky Toffee Pudding

Huisgemaakt Schots dessertgebak; warm geserveerd met een scheutje room.

The Malt ~ Royal Lochnagar, 12 years old, Highland

​
 

Fifth and finally: relax a wee while longer in our bar with...

​​

Coffee and more.

Graag serveren we nog koffie met daarbij een persoonlijk geadviseerde whisky!

Geniet bij de koffie/cappuccino/espresso of thee van drie friandises, o.a. met een macaron en bonbon. Bestel het in de bar; voor € 3,- p.p.

​

Laat je verrassen met een culinair reisje naar Schotland; kies de gerechten van je voorkeur en geniet van mooie smaken in combinatie met de geselecteerde whisky's.


Complete Dinner incl. whisky:  € 81,50

Complete Dinner excl. whisky: € 53,50

​

Binnenkomst voor een whiskydinner kan in de zomerperiode tot 19.00 uur (vrijdag's en zaterdag's tot 19.30 uur). In voor en naseizoen gelden deze tijden minus een half uur.
 

Heb je een voedselallergie of intolerantie? Laat het ons weten a.u.b.

En mocht een 4 gangen diner iets te veel voor je zijn, dan kunnen we de portiegrootte van de 2e en/of 3e gang meestal voor je aanpassen.

​

DSC_0475 Large
Koe1.1
whiskybar kast 2.1
DSC_0729-2
DSC_0413
bottom of page