top of page

The Whiskydinner

Appetizer 
Frysk Hynder, 3 year old, Frisia

​

First Course

​

Soup of the day:

Gebonden champignonsoep geserveerd met stokbroodjes met champignontapenade.
~

Wild mushroom croquettes with truffle mayonnaise

Paddenstoelenkroketjes met truffelmayonaise

​
 

Second Course

​

Smoked salmon, roast smoked salmon paté & shrimps with mustard and herb mayonnaise

Koudgerookte zalm, paté van warmgerookte zalm & garnalen met mosterd en kruiden mayonaise.

The Malt ~ Bunnahabhain Stiuireadair, Islay

~

Sweet potato burger with curried onion & bellpepper chutney

Zoete aardappelburger, geserveerd met paprika uien chutney gekruid met kerrie.

The Malt ~  Auchentoshan, Red wine cask, Lowlands​

~

Smoked produce of the day

Op kersenhout gerookte en gesneden eendenborst, geserveerd met pruimenchutney.
The Malt ~ Loch Lomond, 14 years old, Highlands

 

Third Course
 

Panfried fillet of cod with white wine cream sauce and shrimps

Pangebakken kabeljauwfilet met witte wijn roomsaus en garnalen.

The Malt ~ Highland Park, Svein, Orkney Isles
~

Fillet of regional pork, wrapped in bacon and served with smoked cheddar sauce

Varkenshaas van Gaasterlands kruidenvarken omwikkeld met spek en geserveerd met- op appelhout gerookte - cheddarkaas saus.

The Malt ~ Benriach Smoky, 10 years old, Speyside
~

Tender cuts of beef with blue cheese sauce in crunchy crust

Diamanthaasbiefstukjes met blauwe kaas saus in krokante korst.
The Malt ~ Glenfiddich, 15 years old, Speyside
~

Chicken & whisky pie

Ovengebakken korstdeeg pie gevuld met malse kipdijstukjes, bereid met paprika, ui, spek, room en licht rokerige whisky.
The Malt ~ Craigellachie, 13 years old, Speyside

 

Fourth Course

​

Cheeselicious

Kaasplankje met o.a. kaas uit Groot Brittannië en biologische kaas van de Nylander.

The Malt ~ Loch lomond Inchmurrin, 12 years old, Highland
~

After Eight

Straciatella en munt-roomijs met huisgemaakte chocoladecake en slagroom.

The Malt ~ The Glenlivet, Carribean Reserve, Speyside
~

Sticky Toffee Pudding

Huisgemaakt Schots dessertgebak; warm geserveerd met een scheutje room.

The Malt ~ Royal Lochnagar, 12 years old, Highland

​
 

Fifth Course

​​

Coffee and more...

Graag serveren we nog koffie met daarbij een persoonlijk geadviseerde whisky!

Mocht een 4 gangen diner iets te veel voor je zijn, dan kunnen we de portiegrootte van de 2e en/of 3e gang eventueel voor je aanpassen.

Laat je verrassen met een culinair reisje naar Schotland; kies de gerechten van je voorkeur en geniet van de mooie smaken in combinatie met de geselecteerde whisky's.


Complete Dinner incl. whisky:  € 82,50

Complete Dinner excl. whisky: € 55,-

​

Binnenkomst voor een whiskydinner kan in de zomerperiode tot 19.00 uur (vrijdag's en zaterdag's tot 19.30 uur). In voor en naseizoen gelden deze tijden minus een half uur.
 

Heb je een voedselallergie of intolerantie? Laat het ons weten a.u.b.

​

DSC_0475 Large
Koe1.1
whiskybar kast 2.1
DSC_0729 Large
DSC_0413
bottom of page