Adresgegevens

Stadsboerderij De Koebrug
Schans 31
8715 JR Stavoren
T 0514 681875
E-mail de Koebrug
Bekijk routebeschrijving

Reserveer een tafel

Klik hier om een tafel te reserveren.

2 persoons arrangementen

U zoekt geen lange vakantie, maar u wilt er wel even echt tussenuit? Klik hier voor de arrangementen en kom genieten in Stavoren

Recensie

Kijk voor een onafhankelijke beoordeling van ons restaurant op eet.nu of iens.nl

Cadeaubon

Klik hier om een cadeaubon te bestellen.

De flashplayer is niet aanwezig.

Schots Restaurant

De Koebrug StavorenIn het watersportstadje Stavoren bevindt zich ons gemoedelijk en sfeervol Schots restaurant ‘Stadsboerderij De Koebrug’. Sinds 2000 serveren wij bijzondere gerechten die hun oorsprong vinden in de landelijke Schotse keuken; deels traditioneel bereid, maar soms ook wat meer gewaagd.

In Schotland vind je niet alleen heerlijke recepten, maar ook een heel bijzondere drank; door de Kelten 'uisge beatha' genoemd, ook wel bekend als 'water of life'. Graag serveren wij een heerlijke Schotse Single Malt Whisky uit onze meer dan 400 soorten tellende Whiskybar.

A la carte dineren
U kunt in alle rust genieten van een heerlijk diner, met op de achtergrond mooie Keltische en Folk muziek. Op het menu vindt u, met zorg bereide, bijzondere Schotse gerechten zoals ’Ribeye steak with Haggis’ of ’Salmon & Prawns’.  Ook al komt u met z’n tweeën; reserveer even en wij houden graag een tafel voor u vrij. A la carte dineren is mogelijk voor gezelschappen tot 15 personen per tafel.Wilt u reserveren voor een groter gezelschap? Klik dan hier voor meer info en neem even contact met ons op.

Whiskydinner
Wilt u extra uitgebreid tafelen? Voor de liefhebber serveren wij een speciaal vijf gangen ’Whiskydinner’. Hierbij wordt elke gang ondersteund met een passende Schotse Single Malt Whisky.  Leuk om zelf te komen genieten of aan iemand weg te geven. Bestel hier een cadeaubon.

Diners voor gezelschappen 
Ook met een groep bent u bij ons van harte welkom. Voor gezelschappen van 10 tot 90 personen bieden wij vele keuzemogelijkheden.

Ingrediënten uit de regio
Om een gerecht met authentieke smaak te kunnen serveren, gebruiken wij zoveel mogelijk verse ambachtelijke ingrediënten uit de regio; zoals produkten van kaasboerderij De Nylander bij Workum, slagerij Schram hier in Stavoren, ijsboerderij De Bûterkamp in Oudemirdum en van bierbrouwerij Us Heit uit Bolsward.

Een beetje geschiedenis
Graag vertellen wij u iets over de geschiedenis van de Stadsboerderij en het ontstaan van ons restaurant. 

Deze boerderij werd rond 1870 gebouwd en werd in 1993 omgebouwd tot restaurant. Het restaurant kreeg dezelfde naam als de ophaalbrug: 'De Koebrug'. Deze brug, herbouwd in 1987, is er al heel lang; in geschriften uit de 16e eeuw wordt er al melding van gemaakt. De brug was voor deze boerderij van groot belang om de koeien naar de voorgelegen weilanden te krijgen; vandaar de naam Koebrug.

In het jaar 2000 namen wij het roer over en begonnen wij met het verwezenlijken van onze ideeën die voortkomen uit een grote liefde voor Schotland, maar ook uit een hechte binding met de eigen regio. 

Graag laten wij u genieten van een diner in bijzondere ambiance.

Met vriendelijke groet

The Scots